Pečené kaštany, punč aneb předvánoční Vídeň

Vídeň je okouzlující město pyšnící se tradičními vánočními trhy. Každým rokem, a to již od konce listopadu jsou místní náměstí doslova přehlídkou pro oči a pro mnohé z nás i pro duši. Pojďte si společně odpočinout a vrátit se do dětských, vánočních časů.

Kam a kdy?

Rozhodnete-li se vyrazit do Vídně před Vánoci, nejlepším obdobím k návštěvě je konec listopadu či začátek prosince. Touto dobou jsou již nejedny trhy v plném proudu, ty bezpochyby nejznámější a nejvyhledávanější najdete přímo před vídeňskou radnicí.

Pokud by vám tyto trhy nestačily nebo byste rádi okusili jiné, nezoufejte, během příjemné procházky můžete narazit na trhy další, neméně malebné, například v zahradách zámků Belvedere a Schönbrunn či před kostelem Karlskirche.

Když potřebujete půjčit třeba na dovolenou v cizině.

Je na co se těšit!

Rakušané svoje trhy milují a rozhodně na jejich pořádání nešetří. To ostatně sami poznáte okamžitě během prvních pár vteřin – velkolepá výzdoba, vánoční stromky, rozmanitě světélkující ulice… Srdce každého milovníka Vánoc zaplesá.

Jaké je počasí v Rakousku se dozvíte zde.

Pečené kaštany, punč aneb předvánoční Vídeň
Pečené kaštany, punč aneb předvánoční Vídeň

Vídeňské trhy dokážou potěšit i labužníky – ulicemi linoucí se vůně klobásek či pečených kaštanů, na zahřátí těla nabízený punč, na kterém si můžete pochutnat v porcelánovém hrníčku a další laskominy jsou bezesporu rovněž velmi dobrými důvody k předvánoční návštěvě nazdobené rakouské metropole.

One comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *